IMETYSOHJAUS

Imetyksen ja siihen liittyvien haasteiden kanssa ei kannata jäädä yksin. Tarjoan Pohjois-Savon alueella imetysohjausta.

Huomioithan, että en ole vielä terveydenhoitoalan ammattilainen, joten en tee lääkeneuvontaa tai anna ohjeita lisämaitojen purkamiseen. Pyydä näitä hoitavalta taholta esimerkiksi oman neuvolanne terveydenhoitajalta tai Kuopion yliopistollisen sairaalan imetyspoliklinikalta. (Voit varata ajan imetyspoliklinikalle synnytyksen jälkeen kotiutumisen yhteydessä tai ottamalla yhteyttä neuvolaan. Voit varata ajan myös mahdollisen naistenpoliklinikkakäynnin yhteydessä.)

Mitä minä tiedän imetyksestä?

Perustietoni ovat erittäin hyvällä pohjalla. Olen käynyt imetystuen peruskurssin (2016), jonka jälkeen olen nyt seitsemän vuotta toiminut vapaaehtoisena imetystukiäitinä. Kävin WHO:n imetysohjaajakoulutuksen (2020). Aihe on lähellä sydäntäni ja kiehtoo, joten päivitän jatkuvasti tietotaitojani siihen liittyen. Ohjaajana olen lempeä ja ohjaustapani on perhelähtöistä. Tavoitteeni on selvittää teidän toiveenne imetyksen suhteen ja tukea teitä toiveenne tavoittamiseksi mikäli mahdollista.


Mitä imetysohjaus voi olla?

- Ohjausta odotusaikana imetykseen valmistautumisessa. Voiko siihen valmistautua? Mitä siitä kannattaa tietää?

- Ohjausta tavanomaisten imetyshaasteiden kanssa, kuten maidon niukka tai runsas tuotanto, rintaraivarit, lakkoilu, pureminen jne.

- Imuotteen tarkastusta ja ohjausta hyvän otteen löytämisessä.

- Ohjausta rintojen hoitamisessa imetysaikana.

- Ohjausta teille sopivien imetysasentojen löytämisessä.

- Ohjausta imetyksen lopettamisen kanssa.

- Saat halutessasi lainaan aiheeseen liittyvää kirjallisuutta kattavasta "kirjastostani".

Teen imetysohjausta kotikäynteinä.

Soita, laita viestiä (Anna p. 045 669 4216) tai ota yhteyttä, niin katsotaan olisiko minusta teille apua. Jos haasteenne vaativat eritystason osaamista, ohjaan teidät eteenpäin.