Doulapalvelut

Siilinjärvellä, Kuopiossa ja lähialueilla

Untuvainen avaa ovensa asiakkaille 1.8. alkaen Siilinjärven Asematie 3:ssa. Elokuun ajan työskentelen vielä pääosin sunnuntaisin, sen jälkeen muinakin päivinä. Kysy rohkeasti aikaa!

Miksi odotusajan doulaa tarvitaan?

Synnytykseen valmistautuminen on paitsi valmistautumista vanhemmuuteen myös valmistautumista tuntemattomaan. Monet kysymykset risteilevät mielessä: milloin ja miten synnytys alkaa, kuinka kauan se kestää, millainen vauva on, miten suhde vauvaan muodostuu. 


Näitä miettimällä tuleva synnyttäjä pyrkii luomaan mielikuvan tulevista tapahtumista. Tätä mielikuvaa ohjaavat kunkin omanlaisensa sisäiset tekijät ja aiemmat kokemukset, samoin kuin ulkopuolelta tuleva tieto ja muiden suhtautuminen. Mitä paremmin näitä tuntemuksia odotusaikana saa työstettyä, sitä levollisemmin mielin voi lähteä synnyttämään.

Aiheita tapaamiselle:

Synnytyksen fysiologia

Mitä synnytyksessä tapahtuu, millaisia asioita saattaa tulla eteen, voiko synnytys yllättää?

Eri kivunlievityskeinot

Odotusaikaan ja synnytykseen. Lääkkeettömät, lääkkeet. Mikä voisi auttaa sinua, miten synnyttäjän tukihenkilö tai doula voi osallistua?

Aikaisempi synnytyskokemus

Synnytystoivelista

Mitä siihen voi kirjoittaa, mitkä tuntuu sinulle luontevilta asioilta?

Rentoutusharjoitukset, mielikuvaharjoitukset


Millainen olen synnytysdoulana?

Luonteeltani olen sydämellinen, lempeä ja rauhallinen. 

Koen, että tärkein tehtäväni synnytysdoulana on olla paikalla vain sinua/teitä varten läpi koko synnytyksen ja voimaannuttaa sinua synnyttäjänä ja mahdollista toista vanhempaa/synnytystukihenkilöä tärkeänä osana synnytystä.

Millaista tukea tarjoan synnytysdoulana

Tarjoan tiedollista ja fyysistä tukea.

Olen aidosti läsnä ja kuuntelen.

Kannustan.

Kannattelen läpi synnytyksen.

Opastan rauhalliseen hengitykseen ja rentoutumiseen.

Tarjoan lääkkeettömiä kivunlievityskeinoja: opastan toista vanhempaa/tukihenkilöä niiden kanssa tai toteutan niitä itse.

Doulakassini tarvikkeet tukena synnytykseen: mm. rebozo, tens-laite, guasha, kampa

Tuen mahdollisimman positiivisen synnytyskokemuksen syntymistä.

Erikseen sovittaessa taltioin kauniit kuvat synnytysmatkasta (lisäveloitus 199€).

Synnytyksen jälkeen olen 1-2h tukena ja avustan tarvittaessa esimerkiksi ensi-imetyksen kanssa. 

Miksi postpartum doulaa tarvitaan?

Synnytyksen jälkeen naisen keho käy läpi valtavan hormonaalisen ja psyykkisen myllerryksen. Synnytyksestä palautumiseen ja imetyksen käynnistymiseen liittyvät hormonit ovat läheisessä yhteydessä mielialaan. Ne ovat osana monimutkaista fyysispsyykkistä kokonaisuutta, jonka tarkoituksena on käynnistää äidin ja vauvan välisen kiinnittymisen ja kiintymyksen jatkumo.

Synnytys on kokemuksena niin intensiivinen, että pelkästään kokemuksen työstäminen ja uuden perheenjäsenen vastaanottaminen saavat mielen käymään ylikierroksilla. Synnytyksen vaiheet kertautuvat mielessä yhä uudelleen.
Ajattelemalla ja puhumalla synnytyksestä äiti jäsentää ja käsittelee fyysisesti ja psyykkisesti voimakasta kokemusta osaksi omaa elämäntarinaansa.

Äidin hyvinvointi on suoraan yhteydessä vauvan ja koko perheen hyvinvointiin. Siksi siitä on erityisen tärkeää huolehtia. Myös mahdolliselle toiselle vanhemmalle/kumppanille voi olla äärimmäisen tärkeää päästä käsittelemään synnytystä tai uudenlaista elämäntilannetta.

Millaista tukea tarjoan lapsivuodeaikaan:

Synnytyskokemuksen käsittely

kiireettömästi ja lempeydellä synnyttäjän tai synnyttäjän sekä toisen vanhemman/tukihenkilön kanssa, tarpeidenne ja toiveidenne mukaan.

Keskustelua 

mieltä askarruttavista aiheista uuden elämäntilanteen myötä.

Vauvanhoitopalvelua

jotta saat/saatte rauhassa levätä, käydä vaikka suihkussa tai uppoutua hetkeksi itsellesi/-nne mieleiseen tekemiseen. Keinutan vauvaa sylissäni, viihdytän leikkimatolla tai käytän vaikka vaunulenkillä toiveidenne mukaan.

Gua sha-hierontaa

esimerkiksi imetyksestä kipeytyneille hartioille.

Huom! Kotona annetut palvelut ovat kotitalousvähennyskelpoisia.