Doulapalvelut

Siilinjärvellä, Kuopiossa ja lähialueilla

Miksi doulaa tarvitaan?

Synnytykseen valmistautuminen on paitsi valmistautumista vanhemmuuteen myös valmistautumista tuntemattomaan. Monet kysymykset risteilevät mielessä: milloin ja miten synnytys alkaa, kuinka kauan se kestää, millainen vauva on, miten suhde vauvaan muodostuu. 


Näitä miettimällä tuleva synnyttäjä pyrkii luomaan mielikuvan tulevista tapahtumista. Tätä mielikuvaa ohjaavat kunkin omanlaisensa sisäiset tekijät ja aiemmat kokemukset, samoin kuin ulkopuolelta tuleva tieto ja muiden suhtautuminen. Mitä paremmin näitä tuntemuksia odotusaikana saa työstettyä, sitä levollisemmin mielin voi lähteä synnyttämään.

Millainen olen doulana?

Ensisijainen tavoitteeni doulana on tukea jokaista synnyttäjää löytämään oman voimansa ja luottamuksen kehoonsa ja kykyynsä synnyttää sekä kannustaa synnytyksessä mahdollisesti mukana olevaa puolisoa/muuta tukihenkilöä olemaan itselleen ja synnyttäjälle sopivalla tavalla maksimaalisena tukena.


Oma kiinnostukseni lääkkeettömiä kivunlievityskeinoja ja luonnollista synnytystä kohtaan tukee taitojani niihin liittyen, mutta en ole ehdoton lääkkeettömyyden kannattaja. Lääkkeille ja toimenpiteille synnytyksissä on paikkansa, kun toive tai tarve niihin kumpuaa synnyttäjästä tai sikiön voinnista.


Vahvuuksiani doulana ovat tietotaito liittyen synnytyksen fysiologiaan ja luonnolliseen kulkuun, tieto erilaisista kivunlievityskeinoista ja taito toteuttaa lääkkeettömiä kivunlievityskeinoja / ohjata niiden toteuttamisessa. Imetystietouteni on laajaa. Lempeyteni ja vankkumaton luottamus sinun kykyihisi, määrätietoisuuteni sekä kyky pysyä läsnä ja rauhallisena yllättävissäkin tilanteissa.


Otan päivystyksellisiä doula-asiakkaita 1.1.2023 alkaen, sen jälkeen myös hetidoulaus KYS:n synnärille mahdollista. ❤️


En ole doula jokaiselle, mutta kuulostanko sinulle/teille sopivalta? Mikäli laskettu aikasi ajoittuu tammi-toukokuulle, otan nyt varauksia vastaan. Varaa aika maksuttomalle tutustumiskäynnille anna@untuvainen.fi

Mitä saatte, jos palkkaatte minut doulaksi: (sisältö riippuu valitusta doulapaketista)

Henkisen vankkumattoman tukeni

- läsnäolo ja tuki ennen synnytystä, sen aikana ja sen jälkeen

Laajat tietoni ja taitoni liittyen 

- synnytyksen fysiologiaan

- eri kivunlievityskeinoihin (lääkkeettömät sekä lääkkeelliset)

- imetykseen

- erilaisia harjoitteita mielen ja kehon valmistelemista varten ajatellen synnytystä 

Tukea

- synnytystoiveen kirjoittamiseen

- synnytyskokemuksen käsittelyyn 

Kädentaitoja

- lääkkeettömien kivunlievityskeinojen toteutus tai ohjaus niiden toteuttamiseen

- vauvan vyöhyketerapeuttinen hieronta

- hemmotteluhoito odottajalle 

- valokuvaus (odotus, synnytys, imetys, vauva, perhe)

Lainavarastoni vapaan käytön

- kirjallisuus, Elle tens-laite, quashakampa, rebozoliina...


Huom! Kotona annetut palvelut ovat kotitalousvähennyskelpoisia.