SYNNYTYSVALMENNUS

Mitä synnytyksessä todella tapahtuu ja miten siihen kannattaa valmistautua? Synnytystoive: mikä se on, miksi sellaista toivotaan ja mitä siihen voi kirjoittaa? Mitä kivunlievitysmenetelmiä on olemassa ja mitä niistä voisin kokeilla? Miten puolisoni voi tukea minua synnytyksessä? Millaisia asioita synnytyksen aikana voi tulla eteen? 

Näitä ja monia muita hyviä ja tärkeitä kysymyksiä voi risteillä mielessä liittyen tulevaan synnytykseen. Synnytykseen valmistautuminen ei ole varsinaisesti suunnittelemista ajatellen miten synnytys etenee ja menee yleensäkään. Emme voi suunnitella miten luonto meidän kohdallamme toimii tai millainen synnytyksen kulku muutoin tulee olemaan.

 

Synnytykseen valmistautuminen on tärkeää tiedollista ja taidollista valmistautumista. Tietynlaisen työkalupakin kasaamista itselleen ja mahdolliselle puolisolleen.

Valmistautumisen myötä tuntemattomasta tulee vähän tutumpi ja turvallisempi ajatus, kun tiedätte mm. synnytyksen normaalista kulusta, synnytyksen vaiheista, käytettävissä olevista kivunlievityskeinoista: niiden hyödyistä ja mahdollisista haitoista. Olette saaneet kaiken tiedon käyttöönne turvallisessa tilassa: ennen, kuin olette synnytyshormonien myrskyjen keskellä. Olette voineet etukäteen itsenne tuntien etsiä ja pohdiskella juuri teille sopivia ja mahdollisesti toimivia keinoja vastaanottaa uuden elämän synty.

Olette kehittäneet taitojanne synnytystä ajatellen. Tiedätte miten voitte tukea synnytyksen luonnollista kulkua ja etenemistä. Tiedät miten voit itse helpottaa oloasi ja miten puoliso/muu tukihenkilö voi olla tukena ja mitä hän voi synnytyksen aikana kokeilla helpottaakseen oloasi. Totta tosiaan! Puoliso voi auttaa ja olla tukena monin erilaisin keinoin.

Järjestän synnytysvalmennuksia yksilöllisinä valmennuksina synnyttäjälle ja puolisolle/muulle synnytykseen osallistuvalle tukihenkilölle. Valmennus räätälöidään yksilöllisten toiveidenne ja tarpeidenne mukaan. Valmennuksen kesto on noin 2h ja se järjestyy kotikäyntinä (kotitalousvähennyskelpoinen!).